Kontakt

Tim »Storyline Slovenija« zastopava učiteljici razrednega pouka, ki ju vodi želja po širjenju pristopa v slovenskem šolskem prostoru. Najini nameni so, da se tako kot je bil pristop primarno zasnovan, od učiteljev za učitelje, širi tudi pristop v Sloveniji – povezano z vsakdanjim šolskim dogajanjem, realnimi pričakovanji, kvalitetno in osmišljeno. Verjameva, da pristop omogoči pristnejše in tajnostne učne izkušnje, tako za učeče kot pedagoge. Pristop uporabljava redno pri poučevanju, ki je obarvan z vsemi manj, kot tudi zelo zahtevnimi dejavniki, s katerimi se vsakodnevno srečujemo pri pedagoškem delu v današnjem času.

Lea Colner in Mateja Plot, Storyline Slovenija

Kontaktni mail: info@storyline.si

stockholm-gc-maj-20141-270x300

Na sliki: Mateja Plot, Steve Bell in Lea Colner – Golden Circle Seminar, Stockholm 2014

Več o najinem delu v povezavi s pristopom Storyline si lahko preberete spodaj:

Lea Colner:

Švedska /študij na Halmstad University (študijsko leto 2007/08) – prvi kontakt s pristopom Storyline.Švedska /Göteborg, apr. 2008: Udeležba na mednarodni Storyline konferenci »Learning for Sustainable Development«.Švedska /Praktično usposabljanje na OŠ Fyllingeskolan (nov. 2008–feb. 2009).Slovenija /Izvedba prvega Storyline projekta v Sloveniji: »Naše kmetije« (OŠ Janka Kersnika Brdo, mar. 2009).

Slovenija /predstavitev pristopa z delavnico na sekciji šolskih psihologov. Ljubljana, apr. 2009.

Slovenija /Diplomirala na Pef Ljubljana, smer razredni pouk. Diplomsko delo »Uporaba pedagoškega pristopa Storyline na razredni stopnji osnovne šole«, nagrajeno s fakultetno Prešernovo nagrado. Jun. 2009
Škotska /Strathclyde Univeristy, Glasgow. Predstavitev projekta izvedenega v Sloveniji in aktivna udeležba na 2-tedenskem izobraževanju: »Storyline Approach in the Foreign Language Classroom«. Jul./avg. 2009.
Nemčija /Kiel-Kronshagen (feb. 2010). Vodenje predavanja z delavnico za nemške učitelje na seminarju »SH language conference«.
Švedska /Stockholm (okt. 2010). Šolski študijski obiski (izmenjava Storyline idej z učitelji). Eiraskolan in Hammarbyskolan.
Nemčija /Freiburg (okt. 2010). Slovenija prvič vabljena na Golden Circle Seminar, kjer se zberejo vsi strokovnjaki s področja pristopa Storyline. Pridobljeno potrdilo s strani direktorja pristopa Storyline, Steva Bella, za vodenje Storyline tečajev v Sloveniji.
Slovenija / Ljubljana (april 2011). Pomoč pri organizaciji prvega Storyline posveta v Sloveniji; vodenje delavnice ter skupnih predstavitev na Mednaronem strokovnem posvetu DUPB, ki se ga je udeležilo 90 učiteljev iz različnih šol po Sloveniji.
Slovenija /OŠ Janka Kersnika Brdo (šolski leti: 2009/10 in 2010/11). Poučevanje v 5. razredu OŠ. Izvedba različnih Storyline projektov: »Spoznajmo Evropo«, »Potep po Sloveniji«, »Nebo nad nami«, »Eko otok«.Islandija /University of Iceland, School of Education (9.–11. avgust 2012). Govornica (key note speaker) na 5. mednarodni Storyline konferenci.

Islandija /Avgust 2012 – Golden Circle Seminar; izvoljena v upravljalni odbor (“Board of Management”), skupaj z vodjem odbora Jeffom Creswellom, Storyline Design, ZDA in Gudmundurjem Kristmundssonom, University of Iceland.

Švedska / Golden Circle Seminar, Stockholm (10. 5.–11. 5. 2014)  – pomoč pri organizaciji seminarja in zastopanost Storyline Slovenije.

Nemčija /Golden Circle Seminar (september 2016) – Načrtovanje 7. mednarodne Storyline konference.

Trenutno živim v Stockholmu na Švedskem, kjer sem zaposlena v dvojezični (angleško-švedsko govoreči) mednarodni šoli. Vesela bom vašega kontakta, vprašanj, zamisli in idej!

Mateja Plot: 

Projekti

2009/2010: izvedba projekta »Spoznajmo Evropo« na OŠ Ob Rinži v Kočevju pod mentorstvom Lee Nakrst. Sodelovanje: OŠ Janka Kersnika, Brdo. Objava projekta: Kočevski utrip.

2010/2011: načrtovanje in izvedba projekta »Mi smo Afričani« na OŠ Prevole. Sodelovanje: OŠ Ob Rinži, društvo Edirisa in afriški otroci iz Ugande, Rdeči križ Slovenije. Objava projekta: Suhokranjske poti, Radio Krka, Dnevnik, Delo.

2011/2012: načrtovanje in izvedba projekta »Ogrožene živalske vrste našega sveta« na OŠ Prevole. Sodelovanje z Greenpeace Slovenija. Objava projekta: Suhokranjske poti.

2012/2013: načrtovanje in izvedba projekta »V gozdu ni nikoli dougcajt« na OŠ Prevole. Sodelovanje: OŠ Ob Rinži, OŠ Zbora odposlancev, OŠ Stara cerkev, Občina Kočevje, Zavod za gozdove Žužemberk in Kočevje, Klub mladih Kočevje, Društvo jamarjev in tabornikov Kočevje. Objava: Suhokranjske poti.

Izobraževanja

2012: Udeležba na 5. Mednarodni Storyline konferenci na Islandiji.

2012:  Udeležba na Golden circle seminar (Islandija-Reykjavik) s predstavitvijo izvedenih projektov in razvoj pristopa v Sloveniji.

2014: Udeležba na Golden Circle seminar (Švedska-Stockholm) s predstavitvijo projekta Storyline – »V gozdu ni nikoli dougcajt« in smernice za nadaljnji razvoj pristopa v Sloveniji.

Share Button