Mateja Plot – izkušena Storyline učiteljica

Mateja Plot, učiteljica razrednega pouka je v svet strokovnega poučevanja in vzgajanja vstopila leta 2009 na OŠ Ob Rinži v Kočevju. Na omenjeni šoli je zasnovala in izpeljala izobraževalni program za nadarjene učence prve triade in vse od tedaj izpeljevala nemalo Storyline projektov, s svojim delom pa navduševala učence in svoje sodelavce. V Kočevju se po njenih zaslugah uspešno izvaja pristop Storyline neposredno v pedagoški praksi. Svoje delo je predstavljala tudi v tujini in ideje širila z učitelji izven meja Slovenije. Nekaj o njenem delu, seminarjih in projektih povezanih s pedagoškim pristopom Storyline si lahko preberete spodaj.

Projekti

2009/2010: izvedba projekta »Spoznajmo Evropo« na OŠ Ob Rinži v Kočevju pod mentorstvom Lee Nakrst. Sodelovanje: OŠ Janka Kersnika, Brdo. Objava projekta: Kočevski utrip.

2010/2011: načrtovanje in izvedba projekta »Mi smo Afričani« na OŠ Prevole. Sodelovanje: OŠ Ob Rinži, društvo Edirisa in afriški otroci iz Ugande, Rdeči križ Slovenije. Objava projekta: Suhokranjske poti, Radio Krka, Dnevnik, Delo.

2011/2012: načrtovanje in izvedba projekta »Ogrožene živalske vrste našega sveta« na OŠ Prevole. Sodelovanje z Greenpeace Slovenija. Objava projekta: Suhokranjske poti.

mateja plot

2012/2013: načrtovanje in izvedba projekta »V gozdu ni nikoli dougcajt« na OŠ Prevole. Sodelovanje: OŠ Ob Rinži, OŠ Zbora odposlancev, OŠ Stara cerkev, Občina Kočevje, Zavod za gozdove Žužemberk in Kočevje, Klub mladih Kočevje, Društvo jamarjev in tabornikov Kočevje. Objava: Suhokranjske poti.

Izobraževanja

2012: Udeležba na 5. Mednarodni Storyline konferenci na Islandiji.

2012:  Udeležba na Golden circle seminar (Islandija-Reykjavik) s predstavitvijo izvedenih projektov in razvoj pristopa v Sloveniji.

2014: Udeležba na Golden Circle seminar (Švedska-Stockholm) s predstavitvijo projekta Storyline – »V gozdu ni nikoli dougcajt« in smernice za nadaljnji razvoj pristopa v Sloveniji.

Share Button